Zelfvertrouwen & (on)Zekerheid

Zelfverzekerd door ACT coaching

Therapie via beeldbellen mogelijk
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Aandacht voor gevoelens en emoties

Ervaar jij veel onzekerheid

Onzekerheid is een veelvoorkomend gevoel dat we allemaal wel eens ervaren.
Twijfelen aan jezelf, vastzitten in je hoofd en constant gespannen zijn. Het is een uitputtend proces!

Op het moment dat de onzekerheid, met alles wat hierbij komt kijken, gedurende langere periode aanhoudt. Dan kan dit zelfs leiden tot een gebrek aan eigenwaarde. Je zult waarschijnlijk wel hebben gemerkt dat het in veel aspecten van je leven je weerhoudt om te doen wat jij belangrijk vindt en wat jij wilt doen!

Omdat onzekerheid niet direct zichtbaar is, kan het voor de mensen om je heen lastig zijn om dit waar te nemen. Dit kan jouw het gevoel geven dat je alleen bent en er alleen voor staat. Ik wil je helpen dit anders te gaan ervaren waardoor je meer grip krijgt op jezelf en op omstandigheden.

act coaching zelfvertrouwen
onzekerheid zelfvertrouwen

Onzekerheid kan je leven beïnvloeden

Deze emoties en gevoelens kunnen een zware wissel op je trekken en er zelfs voor zorgen dat je steeds verder af komt te staan van de persoon die jij zou willen zijn.

Misschien voel jij je wel niet meer vrij om te doen wat je voorheen met veel plezier wel hebt gedaan. Of durf je geen nee te zeggen, waardoor je merkt dat je continu over je eigen grenzen gaat. Misschien heb je ook wel gemerkt dat je jezelf vermijdend op bent gaan stellen. Waardoor je bepaalde situaties uit de weg gaat en steeds verder af komt te staan van het dagelijks leven en functioneren in de maatschappij.

Onzekerheid kan heel sterk worden ervaren, het kan erger worden en zelfs gevolgen hebben op verschillende domeinen in je leven. Denk aan je gezondheid, je relaties maar ook op het werk en in jouw sociale leven.

onzekerheid zelfvertrouwen

Herken jij deze gevoelens, dan wil ik je graag helpen

Onzekerheid komt in vele vormen, dus niet iedereen ervaart dit op dezelfde manier. Het kan zo zijn dat onzekerheid een heel krampachtige omgang met bepaalde situaties veroorzaakt, maar er kan ook vermijdingsgedrag of urenlang piekeren uit voortkomen. Dit is een lijst van wat jij zou kunnen herkennen:

  • Eindeloos piekeren over jezelf wat je fout doet en wat anderen van jou vinden
  • Het belang van anderen boven dat van jezelf stellen
  • Een continu onveilig gevoel ervaren
  • Je voelt je niet geliefd
  • Je mag geen fouten maken
  • Continu jezelf aan het vergelijken bent met anderen, waarbij jij er minder goed uitkomt
  • De focus ligt op punten die je nog niet kan of hebt bereikt
  • Perfectionistisch bent omdat je denkt dat dit moet
  • Geen grenzen durven aangeven

Deze punten zijn slechts een selectie van de ontzettend veel andere punten waar je tegenaan kan lopen als je onzekerheid ervaart. Onzekerheid gaat over jouw zelfbeeld. Voor iedereen is dit beeld anders en bij iedereen kan dit zich anders uiten. 

Willemijn

“Anders kijken naar mijzelf. Dat was voor mij het belangrijkste. Ik ben heel blij met hoeveel sterker ik nu in mijn schoenen sta. Ik ben blij met wie ik ben dus waarom zou ik me druk maken om wat anderen (onbekenden vaak) vinden?”

Ik kan jou helpen om je zeker te voelen

We gaan er samen mee aan de slag om jou weer grip te laten ervaren. We onderzoeken wie jij echt bent en wie je zou willen zijn.We gaan kijken wat er nodig is om dit te bereiken en hoe jouw leven hierop ingericht kan worden.

Je zal hierdoor geconfronteerd kunnen worden met allerlei gedachten en gevoelens die proberen om jou van je pad te brengen. Dit is namelijk wat ons brein doet.

Maar het hoeft je niet te weerhouden van jouw doel om te leven naar wat voor jou belangrijk is! Leven naar wat voor jou belangrijk is geeft kracht. Hierdoor stijgt je gevoel van eigenwaarde en daarmee ook je zelfvertrouwen. Door samen het proces aan te gaan om jouw zelfvertrouwen te vergroten zet je direct de eerste stap naar een leven waarin jij grip pakt!

Jij kunt dit! ( en “I got your back”)

“Geluk vereist het vermogen om tegen onzekerheid te kunnen”

Kennismaken?

Wil je meer weten over wat ik te bieden heb en wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op om te kijken of wij een goede match zijn.

Chat openen
Hoi👋
Hoe kan ik je helpen?