Over mij

In de eerste plaats zal ik mijzelf voorstellen, ik ben Kim van Herk.
Ik woon in Den Haag, samen met mijn man en twee dochters.

De stap naar een coach en of therapeut kan groot zijn. Een heel belangrijk onderdeel van de begeleiding, is of er een ‘klik’ is tussen jou en mij. Daarom zal ik een beeld schetsen van wie ik ben en hoe ik werk.

Zodat jij kunt kijken of dit bij jou past en of dit goed voelt.

Wie ben ik eigenlijk

Ja, ik ben Kim. En misschien word ik wel jouw therapeut of coach.

Maar wie ben ik eigenlijk echt?

Ik typeer mijzelf als een warme en empathische vrouw, met een heldere visie. Ik vind het heel belangrijk om jou te leren kennen omdat jij meer bent dan alleen de klachten die je op dit moment ervaart. Mijn werkwijze is dan ook persoonlijk. Ik stem mij af op jouw wensen en jouw behoeften.

Mijn streven is dat jij je gezien, gehoord en begrepen voelt.
Je mag er dan ook vanuit gaan dat ik altijd naar je zal luisteren en altijd zal proberen je echt te begrijpen.

Ik oordeel niet en probeer samen met jou te zoeken naar een goede afstemming in onze communicatie. Hiervoor probeer ik mij in te leven in jouw leefwereld. Als wij besluiten om samen aan de slag te gaan, dan zijn we een team en kijken we samen naar wat jij nodig hebt en hoe we dit kunnen bereiken.

Je staat op je eigen benen maar niet op jezelf!

Let op, ik ben geboren in Rotterdam dus ik hou ook van “recht voor zijn raap”, want voor echt inzicht is het belangrijk dat we eerlijk en duidelijk naar elkaar zijn.

Jij naar mij en ik naar jou.

Waar komt mijn motivatie vandaan om jou te helpen?

Al sinds mijn jongere jaren ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de veerkracht van mensen. Het is prachtig wanneer mensen weer op kunnen staan en door kunnen gaan, nadat ze zijn gevallen. Ik raakte geïntrigeerd in het menselijk gedrag, persoonlijke groei en het streven naar geluk.

Om deze reden werk ik veel met mensen die weer door willen gaan na heftige gebeurtenissen (vruchtbaarheidstrajecten, zingeving, weerbaarheid en angsten . Dit noem ik “krachtig leven”.

Mijn studiekeuze voor Social Work (HBO) paste hier dan ook meer bij dan mijn eerdere studie pedagogische wetenschappen (WO).

Na afronding van deze opleiding heb ik ruim 7 jaar gewerkt als maatschappelijk werkster en jeugdzorgmedewerker. Hierin coachte en begeleide ik een uiteenlopende doelgroep. Tijdens deze periode heb ik enorm veel geleerd over het menselijk handelen en de wens om te streven naar geluk.

Ik zag hierin dat veel mensen vastlopen in dit streven en eindeloos proberen om zaken te veranderen om verder te kunnen.
Alleen merkte ik ook uit mijn eigen ervaringen dat veranderen vaak niet het antwoord is. Sommige emoties, gevoelens en gedachten kreeg ik namelijk niet veranderd.

Ik merkte dat mijn kennis en kunde niet volledig meer waren afgestemd om mijn doelgroep verder te helpen en besloot om Psychologie (WO) te gaan studeren om mijn kennis te verbreden. Tijdens deze opleiding kwam ik tot inzicht dat mijn wens om mensen echt verder te kunnen helpen niet echt paste in deze studie omdat ik de vertaling naar de praktijk miste.

Mijn overstap naar ACT therapeut

Ik besloot mij verder te richten op ACT (Acceptance and Commitment Therapy, oftewel Acceptatie en Bereidheid). In deze basisopleiding tot ACT therapeut (HBO+) heb ik geleerd dat het echt streven naar geluk en het omgaan met tegenslag, gevonden kan worden in het accepteren van onmogelijkheden en waarde-gericht leven.

Dit kan wat vaag klinken, maar niets is minder waar op het moment dat je het ervaart. Dit voelde voor mij dan ook zo logisch nadat ik zelf al vaak had gemerkt dat het vermijden van mijn eigen gevoelens en gedachten mij niet hielp.

Momenteel volg ik de verdiepende ACT opleiding om mijn kennis nog verder te verbreden en uit te diepen. Persoonlijke groei en eigenwaarde zijn enkele van mijn waarden en daarom zal ik mij blijven ontwikkelen om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Wie bezoekt mijn praktijk?

Ik ben nieuwsgierig naar mensen en bewonder de veerkracht die we als mens in ons hebben op het moment dat je dicht bij jezelf blijft. Ik wil jou helpen om de veerkracht terug te vinden waardoor je een meer gelukkig leven kunt leiden.

Ikzelf ben en wordt nog steeds regelmatig op de proef gesteld door allerlei uitdagingen. Ik ben hierin niet anders dan jij. Gelukkig is het mogelijk om je persoonlijke veerkracht en flexibiliteit te vergroten waardoor je er ´beter´ mee leert om te gaan.

Tegenslag, teleurstelling, verdriet, wanhoop en angst zijn altijd terugkerende elementen in ons leven. Pijn is onvermijdelijk, maar vooral het vechten tegen de pijn creëert lijden. Samen gaan we kijken hoe we jouw gevoelens kunnen laten zijn, zonder er tegen te vechten. Door deze negatieve emoties en gevoelens te herkennen en te erkennen, kunnen we samen kijken hoe jij deze instinctief probeert te onderdrukken en te beheersen. Door deze processen in kaart te brengen, ontstaat er ruimte om te kunnen zien wat er wel en niet voor jou werkt.

Veel van de mensen die mijn praktijk bezoeken, hebben dan ook op heel veel gebieden hun leven op orde. Maar toch zijn er zaken die zo heftig en ingrijpend zijn, dat zij een volledig gelukkig leven in de weg staan. Herken jij één van deze situaties?

  • Je hebt een goede baan, een fijne relatie maar (nog steeds) geen kinderen, misschien zelfs ondanks een vruchtbaarheidstraject.
  • Je loopt vast in je eigen gedachten, emoties en gevoelens en het lukt maar niet om hier mee om te gaan.
  • Je hebt een prachtig kindje waar je heel veel van houdt, maar je wilt niet alleen moeder zijn (je bent ook partner, individu, carrièrevrouw).
  • Je komt in jouw leven in situaties die onprettig voelen. Jij wordt behandeld en bejegend op een manier die je niet prettig vindt, maar die je moeilijk kunt corrigeren.
  • Jouw lichaam/gezondheid heeft beperkingen, maar je wilt niet dat dit jouw leven vervolgens dicteert.

Dan is de kans groot dat wij bij elkaar passen, want ook ik heb perioden gehad waarin ik mij in dit soort situaties herkende. Waarbij ook ik momenten heb gehad dat therapie mij heeft geholpen. Herken jij je niet in deze punten, dan kun je mij altijd benaderen zodat we samen kunnen afstemmen of ik je kan helpen.

Ik ben niet alleen therapeut, ik ben ook ervaringsdeskundige!

Door mijn persoonlijke ervaring met herhaalde miskramen, begrijp ik ontzettend goed het belang van zowel fysieke als emotionele zorg voor jezelf. Ik ervaarde zelf in deze periode een wervelwind aan verschillende emoties en dit trok een zware wissel op mij.

Ik besloot een therapeut op te zoeken om mij te helpen leren omgaan met de emoties, angsten en onzekerheden waar ik tegenaan liep.
Ik merkte dat mij dit de rust gaf om weer verder te kunnen en te kijken naar wat er wel goed gaat en waar ik energie uit haal.
Als er iets is dat mij goed is bijgebleven van mijn eigen traject waarin ik psychosociale hulp heb gekregen. Dan is het dat er naast alle verdriet en angst, ook weer ruimte ontstaat om voluit te kunnen gaan leven en genieten.

Je vraagt je misschien af hoe dit is gelukt. Het is uiteraard ook voor mij een proces geweest. Ik probeerde mijn emoties, gevoelens en gedachten niet langer weg te stoppen en te vermijden, maar heb er juist ruimte aan geven en daar een acceptatie in gevonden. Sommige dingen zijn niet te veranderen, maar door dit te accepteren ontstaat er weer ruimte om te leven.

Ik gun jou ook een leven waarin je kunt genieten en voluit kunt leven!

Chat openen
Hoi👋
Hoe kan ik je helpen?